Malware besmettingen via de Telegraaf
Malware op je tablet?
Ons overkomen afgelopen weekend. Surfen met een Samsung T530 Android versie 5.0.2. Voor de zekerheid eerst een mail gezonden naar de Telegraaf die niet gereageerd heeft. We hebben alle screenshots en het adres van veroorzaker bijgevoegd. Zo als de leden van CCV gewend zijn een verslag met bijgevoegd de screenshots. Het ip adres van ostracker.info houden we achterwege.
Alle screenshots van het Samsung Tablet T530 openen in een nieuw venster naast het geopende.
Klik op de afbeeldingen voor een groot exemplaar.
 Malware  tijdens het lezen van de Telegraaf
Inzet 2 de kwis van Mediamarkt.de (Adres uit Duitsland )
Fijn een kwis en win?
Inzet één springt in beeld tijdens het lezen van de Telegraaf. Om de popup weg te krijgen moet gebruiker op de home knop klikken. Klik dan op de internet koppeling en de malware springt in beeld. Ditmaal in willekeurige volgorde. Het pijltje terug helpt niet. Wat dan wel? Instellingen en daar de internet geschiedenis wissen. Zolang je geen Telegraaf leest blijft de malware weg. 
Inzet 3 één van vele popups
Misschien een telefoon winnen?
Inzet 4 enz.
Malware
Met het pijltje terug verschijnen er nieuwe popups die niet weg te klikken zijn, dat zijn ongewilde advertenties die niet verdwijnen na sluiten van de browser. Er kan gesproken worden van malware of adware. Maar dan wel een agressieve variant.
Inzet 5 internet geschiedenis
Tijdens het lezen van de Telegraaf
Inzet 6 geschiedenis deel 2
Vervolg van onze internet geschiedenis
Let op de tijd  en volgorde. De adressen en tijd laten zien hoe de besmetting tot stand komt. Zoek in domaindatas.org naar ostracker.info Het is beslist niet de bedoeling om de Telegraaf als veroorzaker te bestempelen. Wellicht is de website gekaapt door? Wel hebben we bedenkingen op het uitblijven van reacties na onze mail aan de redactie, van de Telegraaf.
Fouten, vergissingen zijn menselijk. Als wij het mis hebben laat het dan weten.
info@computerclubvoorburg.nl
 
© Computerclub Voorburg 24 okt 2016  
Trefwoorden: Android besmet met adware tijdens het lezen van de telegraaf. Samsung tablet. Android 5.0.2. Popup tijdens lezen van de krant. Computerclub Voorburg. Malware op Tablet. CCV Helpdesk. Veel gestelde computervragen. Tablet hulp.
Computer reparatie Voorburg. Laptops met 3 maanden garantie vanaf € 100,00 CCV.
Computerlessen Voorburg. Geen onderzoeks-kosten Computerclub Voorburg.
Bel voor een afspraak 0624 692 855 naar onze helpdesk.